Tonometer ART

 

Bioresonator Good Eye och dess produkt ART® är ett revolutionerande alternativ till den etablerade Goldmann tekniken (Golden std) för mätning av ögontryck, IOP. Genom att kombinera grundläggande tonometri med innovativa digitala lösningar har tonometern ART gjort det möjligt att utföra ögontrycksmätningar (IOP) både enklare och med större precision än tidigare.


Metoden för mätning av ögontryck kan också kallas för applanationsteknik, applanationstonometri, kontakttonometri.


ART är en premiumtonometer inte bara för screening utan också som en viktig komponent vid diagnos av grön starr, glaukom. ART riktar sig till oftalmologer men med sin användarvänlighet också till primärvården, optiker och övriga vården som därmed kan utföra ögontrycksmätning med hög kvalitet.


På sikt och med större etablering på marknaden har ART potential att utmana Goldmann som ”Golden std”då det bevisligen finns brister eller påverkade faktorer som inte Goldmann hanterar på ett bra sätt. Biomekanik, laseropererade eller laserbehandlade ögon (se rubrik vetenskapliga studier), hornhinnans tjocklek.
 

Produkterna

 

 

BioResonator Good Eye har tre produkter, ART® Manual, ART® Servo samt ART® Handheld (ART handhållen). Tekniken bakom ART® är designad för att göra det lätt för alla användare att snabbt, enkelt och precist få ett objektivt resultat utan behov av omfattande träning.  ART® har även bevisats vara mindre beroende av hornhinnans egenskaper och utseende än andra ögontrycksmätare samtidigt som den inte kräver fluoroscein för att användas.  

 

ART® Servo är vår produkt som är särskilt utformad för att ha ett tydligt fokus på användarvänlighet så att alla lätt kan lära sig att utföra ögontrycksmätningar. Det enda som användaren behöver göra för att få ett exakt och objektivt mätresultat är att sätta ART® Servo i rätt position framför patienten och sedan trycka på en knapp.

 

BioResonators ART® är kompatibel med de flesta spaltlampor, biomikroskop, mikroskop.

 

ART Handhållet tillbehör finns nu tillgängligt vilket tillför stora fördelar till produkten.


Med ART handheld kan man mäta ögontrycket med samma höga kvalitet både handhållet och stationärt i spaltlampa. ART är den enda tonometern på marknaden som har denna flexibilitet.


Fördelar med ART®

 • Enkel att använda
 • Minimal träning krävs för exakt mätresultat.
 • Mindre beroende av hornhinnans egenskaper och tjocklek, även vid laseropererade ögon
 • Snabb, exakt och objektiv data, oberoende av operator
 • Inga engångsprodukter
 • Svenskutvecklad premiumtonometer, svenktillverkad
 • Patientsäker

Adderade fördelar med ART handhållet (Art Handheld)

 • ART Handheld mäter ögontryck oberoende av mätvinkel eller position på patienten, helt unik egenskap!
 • Flexibilitet, samma ART-instrument kan användas både i spaltlampa (stationärt) och som handhållen enhet, helt unik egenskap!
 • Mindre beroende av hornhinnans egenskaper
 • Snabb, exakt och objektiv data.

 

Videos på  Tonometer ART

 

 

 

 

Animerad demonstration av ART® Tonometer

 

 

 

Demonstration av ART®

BioResonator Good Eye

Tvistevägen 47 , Box 7952
907 19 Umeå SWEDEN
Fredrik Jonsson
VD
070 653 63 29
E-post
Mikeal Lindblad
Sales manager
0730 58 46 20
E-post